Pelimuodot

ON MONTA TAPAA PELATA MINIGOLFIA

 

Pelaaminen itseä vastaan

Minigolfia voi pelata vain itseäänkin vastaan: lasketaan 18 radan lyöntien summa ja pyritään saamaan se mahdollisimman pieneksi pelikerrasta toiseen,  kun taidot kasvavat.

Lyöntipeli

Jos halutaan kilpailla, tavallisin kilpailumuoto on lyöntipeli, eli voittaja on se, jolla lyöntejä on vähiten. Jos pelaat lyöntipeliä kaverisi tai ryhmäsi kanssa, kannattaa kunkin radan jälkeen heti laskea lyöntien summa. Tällöin nähdään kaiken aikaa, kuka on johdossa.

Reikäpeli

Erityisesti kahden hengen ryhmälle sopii  reikäpeli: Lasketaan kumpi oli parempi kullakin radalla. Jos Matti oli parempi viidellä radalla, Maija kuudella ja loput 7 rataa päättyivät tasapeliin, Maija voitti  6 – 5.

3-4 hengen ryhmät

Minigolfissa voi käyttää samoja pelimuotoja kuin täysmittaisessa golfissa. Valittavissa on monia tapoja:

  • Foursomessa neljän hengen ryhmä pelaa siten, että muodostetaan kaksi paria. Parin jäsenet lyövät vuorotellen samaa palloa.
     
  • Scramblessa neljän hengen ryhmä pelaa siten, että muodostetaan kaksi paria. Parin kumpikin jäsen lyö aloituksen omalla pallollaan. Toisen lyönnin parin molemmat jäsenet lyövät siitä, mihin ensimmäisen lyönnin paremmin onnistunut pallo pysähtyi (eli huonompi pallokin siirretään tähän). Kolmannet lyönnit aloitetaan taas toisen lyönnin paremman pallon paikasta jne. Näin jatketaan, kunnes parin yksi pallo on reiässä.
  • Foursomea ja Scramblea pelataan tavallisimmin lyöntipelinä, mutta niitä voi pelata myös reikäpelinä.
  • Kolmihenkiselle perheelle voi kehitellä vaikka ihan oman pelitavan. Esimerkiksi jos iskä on perheen taitavin, mutta juniori vasta aloittelee minigolfia, niin iskä ja juniori voivat muodostaa parin, jossa he lyövät vuorotellen ja pelaavat äiskää vastaan.  Tästä voi tulla hyvin tasaväkinen ottelu. Peli voi olla lyöntipeli tai reikäpeli.

 

Minigolf-kentällä on 18 erilaista rataa, joiden vaikeusaste vaihtelee